Fakta om gøgen

Gøg – Wikipedia, den frie encyklopædi

Fakta om Gøg ; Vingefang. 55-65 cm ; Længde. 33 cm ; Vægt. 105-130 gram ; Ynglealder. 2 år ; Kuld. 1 kuld på op til 25 æg. Rugetid: 12 dage.

Danmarks Fugle – Gøg – DOFbasen

Danmarks Fugle

Gøgen træffes både i løvskov og på åbent land, men især i tilgroede moseområder, ådale og ved søbredder. Lever fortrinsvis af større insekter; især store, …

På disse sider kan du læse en kort beskrivelse af mere end 300 arter af fugle, med fokus på de mest almindeligt forekommende samt tidligere ynglefugle.

Gøg – Miljøstyrelsen

Gøg

: Længde 32-34 cm, vingefang 55-60 cm. De fleste kender gøgens kukken, og i yngletiden er arten nok den fugl, som gør mest opmærksom på sin tilstedeværelse. Den …

Gøg (Cuculus canorus) – Naturbasen

Gøgen er en falkelignende fugl, med en blågrå overside. Undersiden er lysere med mørke striber. Den spidse hale er sort med hvide pletter og hvid bagkant.

Læs om Gøg i Naturbasen – Danmarks Nationale Artsportal. Her er billeder, udbredelseskort, observationer, levesteder, rødliste og meget mere.

Gøg – Naturporten

7. maj 2021 — Gøgen (Cuculus canorus), kukkeren eller kukmanden, som den blev kaldt i gamle dage … Gøgen er særlig på flere områder. … FAKTA OM GØGEN:.

Har du hørt gøgen? Den er tilbage fra Afrika! – NaturGuide.dk

Har du hørt gøgen? Den er tilbage fra Afrika! – NaturGuide.dk – natur og friluftsliv

Mange er redeparasitter, dvs. de lægger æggene i andre fugles reder og lader dem stå for opfostringen af gøgeungerne. Faktaboks. Også kendt som. Cuculidae. Der …

Gøgen (Cuculus canorus), kukkeren eller kukmanden, som den blev kaldt i gamle dage, er tilknyttet en masse overtro. Gøgen er særlig på flere områder.

gøge – Den Store Danske – lex.dk

Gøgen er mest kendt for sit ”kuk-kuk”. Den kan minde om en falk, når den flyver, da den er grå, med slanke spidse vinger. Den er 33 cm lang og har et vingefang …

Gøg | Kongeåen – Kongeåstien

1. maj 2020 — Gøge er specialister i at snylte hos ganske bestemte arter. Én bruger vipstjerter, en anden bruger engpibere, og en tredje gøg benytter sig …

Færre kuk i foråret: Gøgen er gået markant tilbage i Danmark

Færre kuk i foråret: Gøgen er gået markant tilbage i Danmark – Dansk Ornitologisk Forening

12. jul. 2000 — I juli, august eller september begynder gøgene at trække den lange vej mod vinterkvarteret i tropisk Afrika. De voksne fugle trækker først, …

Forringede levevilkår i vinterkvartererne i tropisk Afrika og færre små naturområder i det danske agerland har gjort det sværere at være gøg. Dansk Ornitologisk Forenings (DOF) fugletællinger dokumenterer, at bestanden af gøge i Danmark er blevet tyndere.

Endnu tid for gøgens kukken – Kristeligt Dagblad

Keywords: fakta om gøgen