Fakta om gorilla

Gorilla | Hele Verden i Skole

Gorillaer (Gorilla) er en slægt af store menneskeaber, og samtidigt de største af primaterne. De er planteædere, og bebor skovene i det centrale Afrika.

Gorillaen er en af Ugandas helt særlige dyr. 

Gorilla – Wikipedia, den frie encyklopædi

gorilla · Udseende. De bliver 1,25-1,75 m høje og vejer 100-275 kg; hannerne er betydelig større end hunnerne. · Udbredelse og levested. Gorillaer findes i …

gorilla – Den Store Danske – lex.dk

gorilla | lex.dk – Den Store Danske

GORILLA. Den største menneskeabe. Hvad vejer den? Hunnen vejer op til 110 kilo, hannen op til 210 kilo. Hvor lever den? I regnskovene i det centrale Afrika.

Gorillaerne er de største af menneskeaberne. De tilhører en slægt med to arter, som ifølge det molekylære ur blev adskilt for 1-2 millioner år siden: den vestlige gorilla (Gorilla gorilla) og den østlige gorilla (Gorilla beringei). .

Gorilla – PandaClub

Gorillaer er blandt de mest ikoniske dyr, ikke kun på grund af deres størrelse og styrke, men også på grund af deres kærlige og menneskelignende adfærd.

Gorilla – WWF Danmark

Gorillaer er generelt plantelevende. De spiser normalt vegetation som vilde selleri, skud, rødder, frugt, træbark og træmasse, men de har været kendt for at …

Den store og stærke gorilla er blandt de mest ikoniske dyr, men er også kendt for deres kærlige og menneskelignende adfærd.

Gorilla Fakta – 2023 | Dyr – WordsSideKick.com

Gorilla Fakta – 2023 | Dyr

Voksne har lange, muskuløse arme, der er 15-20 procent længere end de trætte ben. Hannerne er ca. dobbelt så tunge som hunnerne og kan nå en højde på ca. 1,7 …

☀ Gorillas, den største af de store aber, er truet i deres oprindelige afrikanske levesteder, stort set af menneskelig aktivitet.

gorilla | Størrelse, habitat og fakta – Videnskab | Februar 2023

1. jan. 2023 — Gorillaer er verdens største primater. Begge arter af gorillaen, den østlige og vestlige gorilla, er kritisk truet. DNA fra gorillaer har en …

Gorilla, slægt af primater, der indeholder den største af aberne. Gorillaen er en af ​​de nærmeste levende slægtninge til mennesker. Kun chimpanse og bonobo er tættere på. Gorillaer lever kun i tropiske skove i det ækvatoriale Afrika. De fleste myndigheder anerkender to arter og fire underarter.

Gorilla Fakta – Dyr I Afrika | 2023 – ripleybelieves.com

Gorilla Fakta – Dyr I Afrika | 2023

Lær om Gorilla, stærk og intelligent afrikansk primat, der er truet. … Gorillaer bor i Centralafrika. … Sjove fakta om gorillaer.

Gorillaer er verdens største primater. Begge arter af gorillaen, den østlige og vestlige gorilla, er kritisk truet. DNA fra gorillaer har en 95-99% match til menneskernes.Fysisk BeskrivelseGennemsnitlige vilde hanner vejer mellem 300 og 430 pounds, mens kvinder vejer halvt så meget.

Gorilla – dyr – Tristar History

dyr: gorilla

Gorillaer. Læs med lyd og film • Fakta A. Nr. 376. DIGTEA. Janne Hyldgaard. Kari Astrid Thynebjerg. Indtalt af Janne Hyldgaard …

Lær om Gorilla, stærk og intelligent afrikansk primat, der er truet.

Gorillaer

Keywords: fakta om gorilla, gorilla fakta