Spis og motioner dig sund, så du kan passe sidste års vintertøj

Vinterens frost er så småt på vej, og det betyder, at mange begynder så småt at tænke på at finde sidste års vintertøj, herunder de varme og stilfulde vinterjakker til kvinder, der har holdt kvinder beskyttet i de kolde måneder. Men her er noget, der måske ikke umiddelbart springer i øjnene: Dit valg af vintertøj og din sundhed er tættere forbundet, end du måske tror. Hvordan kan din kost og motionsvaner hjælpe dig som kvinde med at passe ind i din vinterjakke, dit skiundertøj og lignende fra sidste år? Det kigger denne artikel nærmere på.

Spis sundt i vintermånederne trods god mad og højtider

Selvom vinteren bringer hyggelige højtider og fristende god mad, behøver du ikke ofre din vinterjakkes pasform og din sundhed på vejen til at nyde sæsonens lækkerier. De festlige middage og højtider er en tid for glæde, samvær og selvfølgelig en smule overspisning.

Vintermånederne behøver ikke at betyde farvel til sunde madvaner og sidste års fantastiske vinterjakke. Det handler om balance og at tage bevidste valg, så du kan nyde både god mad og samværet med familie og venner. En solid strategi er at fokusere på at tilføje sunde elementer til din kost, snarere end at fjerne de velsmagende, men mindre sunde fristelser. Lyder det svært? Eller ved du ikke, hvilke gode snacks der kunne være tale om? Så byt de fede snacks ud med eksempelvis lækre, fiberrige alternativer som nødder eller frisk frugt. Tænk også over, hvor meget fedt, der er i maden, hvad end det er julefrokosten, julemaden nytårsmenuen. Og glem ikke at holde dig hydreret, selvom temperaturen falder. Vand er vigtigt for at opretholde en sund krop og hud, uanset årstiden. Mange glemme at drikke rigeligt med vand, trods det ikke er sommer og varmt.

Tænk også over motion og træning trods kulden

Motionsvaner kan også være afgørende for at opretholde din form, så du kan komme til at passe din vinterjakke fra sidste år. Selvom det kan være fristende at krybe sammen under et tæppe på sofaen, er regelmæssig fysisk aktivitet nøglen til at forbrænde kalorier og bevare din krop i topform – og kunne passe din vinterjakke fra sidste år.

Det behøves ikke være flere timers motion eller mange kilometer på motionscyklen. Tag en venskabelig vintervandretur med et par venner eller veninder, prøv en indendørs træningstime oppe i dit lokale motionscenter, eller forvandl sneen i haven til et sjovt træningsredskab. Der er utallige måder at bevæge sig på, uanset om du foretrækker indendørs eller udendørs aktiviteter. Det er faktisk kun fantasien og lysten, der sætter grænser.